GOTT NYTT ÅR

Önskar er ett bra avslut på 2012 
och ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!
Hoppas 2013 blir allt vad ni önskar er.
 
 
 
 

Nyårsresumé

Tänkte försöka sumera mitt år 2012 i bilder litegrann (tråkigt bara att några månaders bilder försvann i en datorkrasch:/).
Det här året har gått så fort och det har hänt så mycket på en massa olika fronter i mitt liv. Både glädjefulla händelser och en del ledsamma, sorgliga ögonblick. Mestadels har året bestått av nya vägar och upplevelser så jag lämnar året med en ryggsäck fylld med ögonblick och minnen att bära med mig resten av livet.
 
Inom fotande som det här ska handla om så är 2012 det år som jag börjat satsa på riktigt på mitt fotograferande.
Det har hänt en hel del i bilderna och i mitt tänkande vad gäller fotografering. Det har varit roligt att få fokusera en hel del på fotandet och fördjupa sig en del. Trots en del framsteg så är det en lång väg kvar innan jag känner mig nöjd. Men 2012 har defenitivt varit en språngbräda.
Nu laddar jag för ett nytt år med nya ögonblick att fånga.
 
Här kommer ett riktigt bildregn med favoriter från året som gått. Både bilder från fotojobb jag gjort, fritiden och familjen.
Mixade Pix från 2012
 
 
 
 
 
'
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

På en 100dels sekund


 
Igår var jag på en super trevlig hundträff med hundgänget.
Massa fina vovvar och trevliga ägare.
Jag brukar försöka ha med kameran och fota lite. Roligt att fånga alla busiga hundar på bild.
Bilderna igår blev sisådär. Jag blev inte 100% nöjd om jag ska vara ärlig men det spelar ingen roll för det är så härliga bilder iaf med alla lekande vovvar :) Glädje!
Bilden ovan som är på nykomlingen i gruppen, Boj (en gul labrador kille) var en av de som blev riktigt bra.
Boj satt kanske stilla i en hundradels sekund då jag hann knäppa av bilden men det behövdes ju bara en bild så det blev ju bra :)
 
 
 

God Morgon

 En glad sötis Jolin får vinka ett litet Hej idag :) Årets sista helg och Lördagmorgon.
 
 
 
 
 
 

Go & Gla

Gladast grabben :)
Leon i sin favorit hatt. Hatten skulle va på till och med när han gick och la sig ikväll. Köptes i sommras för att skona det blonda lilla huvudet mot solen och den är verkligen välanvänd :)
Det kommer fler bilder från dagens fotande så småningom. Storasyster fastnade på kort hon också såklart.
Massa fredagsmys och trevlig helg!
 

JOLIN & LEON

 
 
Två små glada trollungar :) Här påväg ut på en skotertur i den härliga vintern.

Elin

Fick lite fotoprylar till jul. Bla en reflexskärm, en sån med både vit/silver/guldig sida. Var ju tvunget att testas så jag satte Elin framför kameran lite snabbt :) Knappt 2minuters fotografering blev till några fina bilder.
Det varma ljuset blev riktigt bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell:Elin Karlsson Foto/Redigering: Camilla Sjölander
 
 
 
 

God Fortsättning

Här har vi haft en fin jul med massa god mat, trevligt sällskap och glada barn som fått träffa tomten.
Julfirandet skulle fortsätta idag men då blev barnens farmor och båda fastrarna dunderförkylda så vi myste mestadels hemma idag. Det blev en skön dag med massa lek med allt nytt för barnen, en löprunda för mig, skoteråkning, promenad med Zooki och lite fotande.
Spanade på lite smågåglar. De röda fina domherrarna var väldigt blyga så dom kom jag inte åt med mitt objektiv. Men den här pippin fick jag några pics på iaf :)
 
 

GOD JUL

Önskar alla läsare en RIKTIGT MYSIG JUL!
Koppla av och njut i vårt fina vinterlandskap.
Unna er en extra knäck och kramas massor!
Nu tar jag kanske några lediga dagar från bloggen men säkerligen inte från fotandet. Jag återkommer med massa nya pix när julskinkan är uppäten och jag fått hål i tänderna av allt julgodis :P
Kram från oss!

Gammal och klok

 
Fick fota en gammal sötnos idag. Zippo som är hela 14 (om jag minns rätt) år gammal.
Han gjorde sig bra på bild i en av sina favoritmiljöer, snödrivan :)

ANGEL

And everytime I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
 
 
 

Cold Cat

Ibland fastnar han också på bild, Mr. Bruno. Här ute i snön och fryser om tassarna.
 
 
 
 
 


 

 
 
 
 

Stilleben med Jultema

 
Har lite brist på inspiration just nu. Men jag fick iaf iden att rigga en ministudio här hemma och ta några close up foton. Lite stillebens bilder med Jultema såhär då det är knappt en vecka kvar till jul :)

Min vän jag hör en sång i dina andetag

 
 

Tredje Advent

Här har det inte blivit mycket uppdaterat i helgen. Har inte fotat så mycket, vädret har inte lockat mig direkt och det har varit en del andra saker att ta itu med.
Har haft en trevlig helg iaf med en massa hund på schemat. Igår så hade vi hundträff på ett väldigt fint ställe. Idag så har jag och Zooki varit på kurs och tränat så mycket att även jag blev aldeles matt :P Men det går riktigt bra för min tjej och kanske ska vi sikta på tävlingslydnad i framtiden, tränaren trodde verkligen det skulle passa :) Får se vilken väg vi kommer ta. Det är roligt iaf att jobba med Zooki, hon är så duktig.
Nu så tänder vi det 3 ljuset, en vecka kvar till jul. Man kan verkligen börja se framemot julen, ledigheten och en massa mysiga dagar med familj och vänner i ett snöigt landskap :)
 
 
 

För varenda unge

Jag är med och bloggar "för varenda unge". Med detta inlägg så vill jag hjälpa till att stödja UNICEF och deras  kamp mot polio. Enda sättet att stoppa sjukdomen är att se till att alla barn i hela världen får vaccin

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till. 

 Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen.

Det enda sättet att stoppa sjukdomen är att se till att alla barn i hela världen får vaccin!!

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för att rädda livet på 20 barn. 

Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!


Reflektioner

Sent ute i denna veckas Fototriss men här kommer min tolkning av temat REFLEKTIONER.
Jag valde att bygga min triss på reflektioner över året som gått. Det blir en liten Reflektion över 2012 och det tyckte jag passade bra nu när nyåret närmar sig :)
 
Jag börjar vid sommaren då vi blev en familjemedlem till :) Blandis tjejen Zooki kom till oss. Här 9v gammal och vilandes i solen på stranden vid vår sjö.
 
Hösten spenderades med många fina promenader i skog och mark. Mina barn älskar att leka och äventyra ute i naturen. Det finns mycket att upptäcka.
 
 
Och såhär vid årets slut njuter vi av vackra vinterdagar utomhus med knarrande snö under skorna och frostbitna kinder :)
 
Den röda tråden i temat blev helt oplanerat (märkte jag såhär i efterhand)  att vi tycker om att vara ute året runt :P
 

Full of beauty and forever beautiful. Loving and caring and truly amazing.

De sista bilderna från min lilla fotografering med mina 3 små hjärtan här hemma :) Svart/vitt var det som gällde och här kommer Storasyster Jolin i svart/vitt :)

Tidig sommar

I Miss the warm summer. Särskilt nu då det snöar "lapphandskar" utanför. Det här mellanläget är mindre roligt, just då snön har kommit fast det är för lite för att kunna åka skidor och skoter men för mycket för att kunna promenera ostört överallt. Well,well. Ser ut att bli en vit jul iaf :)
Ett självporträtt på mig, tror det var kring min födelsedag faktiskt. Tidig sommar, och jag undrar fortfarande varför jag klippte håret. Sånt dilemma va :P
Ikväll kommer de nog upp några sista bilder ur mitt svart/vita tema så kika in då :)
 

En och en fjärdedels Schäfer

Zooki har en fin kompis som heter Luna. En liten schäfer tik som är så fin och även super busig :)
Här har vi en och en fjärdedels schäfer :) Luna är helan och Zooki är den lilla fjärdedelen :P
Båda gillar dom snö iaf. Här fick jag vara snabb med kameran. Tror ingen av dom stod stilla mer än en micro sekund :P
Lite busiga bilder :)
Och fina LUNA
 

Minus Tjugotvå grader

Vid Laxforsen i Torrböle idag. Kkkkaaallltt, men så fint med ett snöigt vinterlandskap

Where did You come from little one?

Lilla Leon.
Super ljust och rufsigt hår. Stora runda ögon som är blå.
En tvååring med stor vilja och bus i blicken.
Det är liv och rörelse var han än går och han har världens goaste, gladaste skratt.
Mysigaste lilla killen. Tänk att man har lyckats få en sån liten skatt :)

DOGS GODS

TIM FLACH, riktig inspiration!! Hans porträtt på djur särskilt, hästar och hundar är underbara. Jag kan inte beskriva hans bilder med ord utan de måste tala för sig själva. Hans böcker  "Dogs Gods", "More than human" och "Equus" står på min önskelista i år iaf :)
Hoppas att en dag kunna ha "specialiserat" mig inom djur, särskilt hundfoto, tycker ju om att fota hundar och hundporträtt. Det inkluderar ju båda mina intressen :)Så det är vad jag iaf ska försöka jobba på lite grann.
 
Och ser ni att jag har julpyntat bloggen lite också :P Får se om det kommer en vintrig header också snart .
 
 
 
 

Zooki, svart&vit


PUSS

Puss på nosen!!  Zooki fastnade också på bild idag så det kommer några bilder på henne också i det svart/vita temat här framöver :)
 

Tema Svart/vit

En liten bild från några bilder jag jag tog på mina små monster här hemma :) Kommer bli ett svart/vitt tema här på bloggen idag :)

Drömmar

 Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit
Får bli ett "ur arkivet" inlägg ikväll. Jag bara kännde för de här bilderna ikväll. Kanske kylan idag som gjodre att jag ville drömma mig tillbaka lite.

Winter Cold

Det är sååå KALLT ute idag. Fryser näsan av mig. 18 minusgrader imorse.

Pojke


Kall om nosen i det vita fluffet

 
Ett Bildregn från dagens promenad med Zooki. Och vad gör man inte för ett bra foto. Fingrarna höll på trilla av under den här fotorundan men det var ju så fint ute idag så jag härdade ut. Fick spola varmvatten i en halvtimma efteråt för att tina upp dom :)
 

3 DETALJER

DÅ var det dags för en fototriss igen. Denna gången är det DETALJER X3 som gäller.
Min triss fick bli inspirerad av vårat vackra vinterlandskap som anlände i helgen.

1a ADVENT

Vinterlandskapet utanför har bjudit på en riktigt fin dag denna 1a advent med sol och knarrande snö under skorna, HÄRLIGT!!Mindre härligt med minusgraderna som trots mina 5lager på både över och underkroppen gör att jag hackar tänderna av mig. Förfrös nästan mitt långfinger på högra handen IGEN fastän jag har dubbla vantar. Hur ska det här gå i vinter tro :/....konstigt nog brukar det sluta med att det går bra och jag hindras inte från att va ute varje dag flera timmar fastän näsan nästan alltid är röd och istapparna hänger i håret. Varje årstid ska avnjutas i den friska luften med all sin härlighet :)
 
Två till som njuter av alla årstiderna utomhus vare sig svetten pärlas på deras överläppar i den stekande solen eller näsorna rinner i snöstormen är de här två små trollen :))
Jolin och Leon ser verkligen fram emot frostiga dagar med pulkaåkande och snöänglar. Med tjocksockar från mormor så ska nog många timmar kunna avverkas i snöhögarna :)
 
Hoppas ni haft en vacker 1a Advent!
 
Små trollen får stå för kvällens PiX :)

Röd

Efter den här snöiga dagen med både prommis och löpning så vilar mina ben i soffan. En" chilla, softa" kväll blir det nu :)

Snö på nosen

Snö, snö, snö. Idag har det snöat ordentligt.
Blev så himmla fint ute i skogen. Massa fin nysnö som ligger på trädens grenar. Hinner jag så ska jag försöka gå ut i skogen och fota lite natur pix imorgon. Jag ska se om jag hinner med den lilla förfrågan som jag fick idag också, ska fota en ID-bild åt en fin tjej :)) Det blir roligt och får jag så ska jag se om jag inte får ta lite fler fina porträttbilder på henne också ;)
 
Idag så har jag haft träff med min hundgrupp och då blev det lite kort tagna. Snöade lite så jag ville inte ha framme kameran för mycket med risken för att den skulle bli blöt. Men några fina bilder fick jag.
Det är ju så kul att fota de glad vovvarna som har så buskul med varann :)
 
Så kvällens pix får bli just på några hundar ur min fina hundgrupp :)

Framför linsen

Ibland fastnar jag där också.
Fredrik tjyvade kameran idag och knäppte ett kort  (jag måste ta cred för inställningarna dock ^^) Kanske inte min bästa sida, såg lite sömnig ut ,haha....Hade inte fått något kaffe så var kanske därför :P
 
Hade med mig kameran idag då vi skulle veckohandla lite. De hade ju gjort jul inne på köpcentrumet med tomtehörna och allt så barnen blev ju aldeles till sig :) Ville ha lite annan miljö i bilderna så jag fotade lite därinne, blev lite porträtt på barnen. Bilder kommer väl upp imorgon kanske, får se vad tiden hinner med. Den räcker tydligen inte till nått numera känns det som. Springer iväg aldeles för fort.
Men, men. En bild på mitt fina nylle får ni kika på ikväll så kanske ni orkar vänta på lite bättre uppdatering här :)
 
Ni ska även få klicka in HÄÄÄääÄÄääRrR och se vad jag pysslat med nu ett tag :) Sidan är inte 100% färdig ännu så det kommer hända lite småsaker till där ett tag framöver.
Foto: Fredrik Sjölander
 
 

>