Love and Laughter

 Igår var det såhär vackert ute hos oss.
Idag så ser det lite annorlunda ut. Snön har börjat regna bort och SLASK överallt. Det är inte riktigt lika vackert enligt mig, även om det sägs att allt har sin charm. Jag gjorde en "vurpa" på isen som avslut på löprundan och Zooki körde "Bambi på hal is" stilen genom att kana med magen över den isiga vägen då vi tog kvällsprommisen.
Hoppas iaf det regnar bort helt och vi får en bar backe igen och massa fler soliga HÖSTdagar.
Jag behöver då lite mer värme ett tag till för att klara av vintersäsongen :/
 
 
 

Snowflakes and blue eyes


Snow

Kommer bli en del VITA bilder här framöver nu ett tag. Har fotat massor ute nu då det kom en del snö i helgen.
Jag är inte sådär super happy över att snön redan har kommit men det är ju faktiskt vackert på bild ändå :)
 
 
 
 

4benta Pix :)

Idag har jag varit och träffat mitt trevliga hundgäng. Haft bara roligt. Grillat, promenarat och druckit kaffe i den sköna solen. Backen är vit här i norr och det har till och med lagt sig lite is på sjön.
Har haft sånna kalla nätter men till veckan så tinar det nog bort tror jag. Får bara inte vara dags för vinter riktigt än, vill ha höst ett tag till.
Några bilder på de fina hundarna blev de :) (Hoppas jag ska kunna uppdatera med lite fina snöiga pix imorgon. Har tyvär haft något fel med våran uppkoppling senaste dagarna.)
 
 
 
 
 
 
 

One fluffy Love

Zooki är nu 10 veckor gammal och nu känns det som hon verkligen har börjat bo in sig hos oss.
Hennes namn och inkallning sitter perfekt och hon börjar vara van lite rutiner. Det är så mysigt att få ha henne hos oss.

End of the Road

I won't be the last
I won't be the first
Find a way to where the sky meets the earth
It's all right and all wrong
For me it begins at the end of the road
We come and go...
 

You love me, and I froze in time


En höstpromenad

Fick lite tid idag till en höstig promenad med Zooki.
Barnen skulle fota sig med förskolan och de var nog inte populärt att mamma skulle hänga där som en liten hök (hönsmamma som jag är ) så jag tog en promenad medans jag väntade.
Vi passade på att promenera vid havsstranden. Första gången som Zooki sett havet :P
Blev en del PiX såklart :)
 

En Anka X3

 Mitt bidrag till veckans FOTO TRISS som var "Ett motiv på tre sätt"

Majestätisk

Här kommer lite bilder från mitt andra uppdrag igår.
Det var att fota lite bilder på en väldigt sällsynt ras i Sverige. Här finns bara 40st av rasen och Linda äger två av dom. Rasen heter Cau De Bou och det är en vacker och majestätisk ras. De är så ovanliga att dom inte har någon egen rassida än men de tillhör istället  KGBV (Klubben för gårds och boskapsvaktare) www.kgbv.se
Lindas kennel heter Saltyflakes Kennel www.mullsjobergets-amstaff.se Hon har inte bara Cau De Bou utan även amstaff och en super söt fralla (fransk bulldog)
Här presenterar jag Freke´s Absalon (Abbe)
Följ mig gärna med Bloglovin eller GILLA min sida på Facebook :)

Gosiga små monster

Åååh vilket mysigt fotojobb jag fick idag. Har fått fota jätte söta små missar :)
Matte Linda ville ha några pix på sötisarna innan de ska flytta hemmifrån och jag ställde mer än gärna upp :)
Fick då också fota hennes två super fina hundar som är en väldigt sällsynt ras här i Sverige, endast 40st finns här och Linda har 2 av dom. Men de bilderna får ni se senare.
Checka in sötis monstren :)

Every teardrop is a waterfall

 

More of babygirl ZOOKI :)

Idag firar Zooki HELA 9veckor :) Hon har börjat kunna sitt namn och kommer springandes på sina aldeles för stora tassar :) Snubblar hela tiden då hon försöker skynda sig fram så glatt :P Det är så sött <3
Har säkert fotat ett par hundra bilder på Zooki redan, idag följde kameran med på då vi var ute på en liten skogspromenad.
 

Kristaller

Efter gårdagens snöande så var naturen vit. Idag så har vädret ändrat sig och snön börjar förvandlas till kristaller som smälter bort. Omväxlande och lite jobbigt med allt slask men vackert på bild.
Jag var ute med Zooki aldeles nyss och försökte fota lite grann.
 
 
 

Memories of the summer sun

TTTAAACK! Alla fina sötizar därute som har klickat in här idag. Är så glad och tacksam för era fina kommentarer. Det är så roligt att ni gillar mina bilder och om ni anade vad mycket det betyder.
FOTO har varit mitt glädjeämne och mitt fokus genom en personlig och svår tid i livet och att det en dag skulle kunna glädja någon att se mina bilder var inget jag kunde tro förut.
Så TACK för alla fina ord! Det värmer. 
 
Bjuder på minnen från sommaren. Kan inte annat än att längta tillbaka då vädret här har varit SVINKALLT, blåsigt och snöblandat regn heeela dagen. Ursch :/ 
Min mysiga och otroligt busiga son Leon, 2år får värma hjärtat ikväll :)
 

Färgen Röd

 Snöflingorna faller på oss här. Det är roligt med snö och vintern har sina ljusglimtar, skulle inte vilja vara helt utan den men nog kunde det väl vänta ett tag till. Vintern är såååå lååång :/
Den här hösten har ju mest regnat bort och sommaren var aldeles för kall. Mera ljusa, soliga dagar tack!
Vilken tur att man har fotografierna att kika på nu när vintermörkret kommer närmare. Jag fotade lite fler röda, härliga höstbilder härom dagen.
 

SURPRISE :)

Blev så himmla förvånad då jag klickade in på bloggen idag.
Den här bloggen är ju ganska nystartad och jag har aldrig sett så många kommentarer samtidigt.
Men det visade sig ju att jag hade fått en liten spotlight på blogg.se.
Vilken rolig övverraskning.
Det är kul att ni kikar in och TACK SÅ HIMMLA MYCKET för era fina kommentarer!!
Ni har verkligen satt en guldkant på min dag :)
Jag hoppas ni är några som väljer att stanna kvar och följa mig.
Jag ska försöka svara och kika in hos er alla idag. KRAM till er alla fiiinisar :)

Simply Grey

Har fastnat lite i svart/vitt nu. Men det känns ju så klassiskt. Nästan alla foton passar ju att kläs i svart/vitt :)
Här har vi ZOOKI i gråskala :)

Glömde ju

Glömde ju visa er bilden på sötisen.
Jolin min dotter kom och ville va med på kort också. Hon ville däremot inte va med nå länge utan jag hann knäppa en endaste bild på henne :P Men den blev ju bara klockren :)

SOFT AUTUMN LIGHT

Vår första dag med ZOOKI. Vår nya familjemedlem som vi hämtade hem igår.
Zooki är en liten blandras tjej på 8veckor. Super söt och gosig. Som en liten nallebjörn :)
Vi var nyss nere vid stranden här hemma och hon busade med barnen och la sig sen i det fina höstljuset. Fick en massa söta foton på lilla Zooki och här är några av dom :)

Intervjuad av Emelie och Erika

Blev intervjuad av Sveriges Radio nu på morgonen. Det gick ju ganska så bra det, förutom att mottagningen mitt ute i buschen där jag bor inte är den bästa. Mullsjö är ju nordens mörkaste radiosvacka :S Men den höll sig då den korta minuten jag skulle prata.

 

Frågan var "Hur får man fram den röda färgen då man fotar höstlöv, rönnbär?"

 

Var ju lite knepigt att svara på. Det varierar ju mycket från kamera till kamera hur den tar upp färgerna. Men mitt svar var iaf (hann ju inte svara allt i programmet)

 

Att tänka på ljuset. Gå gärna ut på morgonen och utnyttja morgonljuset då det gör sig allra bäst på bild. Är ju jätte fint att kunna fånga frostiga höstlöv.

 

Akta dig så inte skuggorna är för starka eller att bilden blir för mörk.

 

Använd helst INTE blixten.

 

Tänk på kontrasterna. Tex. blir rött mot brunt inte så stor kontrast men däremot rött mot grön bryter av mycket. Gyllen gula löv mot en blå himmel likaså.

 

Variera dig i nivåer och vinklar. Klättra upp i trädet eller lägg dig ner i gräset då du fotar höstens fallna löv eller

 

varför inte svampar så får du en mer spännande bild än att bara fota i huvudhöjd eller ovanifrån.

 

Och använd även hösten som bakgrund. De röda löven behöver inte alltid vara i fokus. En röd, höstig buske kan bli en färgsprakande bakgrund vid porträttfoto.

 

Ta dig tid. Ta en naturpromenad och försök hitta de där extra detaljerna som gör DIN bild extra speciell. Tex. en hjärtformad sten eller andra intressanta former i naturen.

 

Vill man så kan man ju leka med bilderna i photoshoop sedan för att dra upp och ner i ljus och kontrast. Då kan man få fram en ännu starkare rödfärg.

 

Och ta MYCKET bilder. Hellre några för mycket än en för lite.

 

Det var svaret jag tänkte hinna svara...hihihi. Jag övertänker nog lite ibland :P Men kul att de ville ringa mig. Trodde aldrig någon kikade in här men det är visst några som gör det iaf :)

LIKE ME ON FACEBOOK :)


Little Miss Zooki

Från och med idag så kommer ni nog få se en hel del bilder på den här lilla varelsen.
Det är vår nya familjemedlem ZOOKI. Hon är nyss fyllda 8 hela veckor :) Och har nyss flyttat hem till oss.
Har inte hunnit med att fota henne så mycket då hela dagen har bestått av en lång resa för att hämta hem underverket. Men några bilder fick jag iaf och fler lär det bli :)
 
Blev även överraskad idag då telefonen ringde och jag svarade. Det var nämligen Sveriges Radio som ringde. De hade av en händelse hittat min blogg (den andra " http://blogg.vk.se/camilla-photo-moments ") Och de undrade om jag ville delta i deras morgonprogramm för att prata om fotografering och hösten.  Jag tackade ja, men HJÄLP vad nervös jag är nu.... får hoppas jag inte gör bort mig i direktsändning imorgon :S
 
ZOOKI

Love to faults is always blind, always is to joy inclined. Lawless, winged, and unconfined, and breaks all chains from every mind.

Rostiga kedjor tycker jag om att använda i bilder.
För ett tag sedan fick jag fotografera denna fina tjejen. Då använde vi oss av just kedjor och en jätte kul miljö att fota i. Ett mörkt gammalt höloft. En spontan fotografering men den absolut roligaste hittils.
Tyvär försvann många bilder då min dator kraschade så har bara dessa kvar att bjuda på som jag har lyckats behålla tack vare bloggandet, fanns ju kvar på min gammla blogg. Riktigt bra som säkerhet det här med blogg ändå :)
Och det var mitt i den norrländska vintern här så stackars Elin fick nog frysa rejält, vilket inte syntes så hon var jätte duktig. Jätte kul att fota henne. Är själv inte 100% nöjd med min insats som fotograf då jag hade velat ha klarare bilder. Men jag lär mig ju och idag skulle det nog bli lite bättre. Har ju heller inte så mycket utrustning som reflektiorer eller lampor att jobba med.  Får skaffa en försöksmodell igen och göra om det för att jämföra då och nu, det vore kul :)

DE VA LARVIGT

Jag har tyvär inget macro objektiv men med mitt lilla special knep lyckades jag få lite bilder på en larvig liten kompis ändå :) Och så himmla hårig den va :P

It is the sun shining on the rain and the rain falling on the sunshine. It´s everything...

Jolin en sensommar dag.
Jag fotar och fotar och fotar barnen. Blir ju mycket spontana och "händelse bilder" men jag tycker om att lägga lite mer tid ibland på att fota dom något mer "genomtänkt" eller vad jag ska kalla det. Tycker det är kul att fånga både dom och årstiden. Man kan se vad som händer både i naturen och med dom som växer. Man kan aldrig riktigt styra barn på foto, det skulle se så onaturligt ut och skulle inte vara kul. Själv brukar jag göra det till ett litet äventyr och sen får kameran följa efter. Vill dom kika in i kameran så gör dom det, jag fotar dom precis som dom är.  Det blir busigt och lekfullt.
 

Rosa Oktober

Under Oktober så har cancerfonden sin kampanjen ”Rosa bandet” för att uppmärksamma just sjukdomen bröstcancer.
Bröstcancer är vanligaste cancersjukdom bland kvinnor. Mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag. Det är framförallt medelålders och äldre som drabbas. Idag är chansen att bli botad från bröstcancer större tack vare att  fler fall upptäcks tidigare, och behandlingsmetoderna har utvecklats.
Var med och stödj rosa bandet du också. Det är så viktigt!   ROSA BANDET
 
Veckans FOTO TRISS är också ROSA för att uppmärksamma ROSA BANDET. Jag deltar för första gången med 3 ROSA bilder :)
 
 
 
 

I am a feather for each wind that blows


It´s History

En liten fotoide jag fick då jag hittade några riiiktigt gammla böcker var denna. Blev inte riktigt som jag hade det i huvudet. Antar att det bara är att öva, öva, öva.
Och jag GILLAR verkligen att kunna smyga in ett litet citat i en bild ibland :) Tycker det kan vara fint.
 

LIKE ME

Nystartat en sida.
Nu kan ni vara  med och Gilla mig på Facebook också. Där kommer det bli lite uppdateringar med foton och vad som händer runtomkring mig med fotograferinar, kurser, jobb m.m HÄNG MED :)
 
LIKE ME ON FACEBOOK - CAMILLA FOTO

Magic Water

 En sensommarkväll då vi var vid ett litet "smultronställe" vi har så försökte jag mig på att fota magiskt vatten som de kallar det. Har aldrig provat förut, det gick väl sisådär.
 
 
 

Lilleman

Min söta lilleman Leon är aldrig så lätt att fånga på bild men idag så var han med och stod stilla (några sekunder iaf :P)

Rainy Autumn Day

 

Sötaste Frallan Skilla #2

Här kommer bildregnet på världens sötaste fransk bulldogg Skilla :)

I Spy a Little Fly

Jag har idag inget macroobjektiv men brukar trixa till det lite för att fota nära iaf :) Det är lite krångligt men går väl hyfsat.( fast ett riktigt macro står ändå högt på julönskelistan :) )
 

Sötaste Frallan Skilla #1

Jag fick i uppdrag att fota en liten fransk bulldogg en gång. Super söt liten hund och med massor av energi :P
Blev lite olika bilder. Men jag kan aldrig bestämma vad jag egentligen gillar bäst. Den lite mer redigerade bilden eller den utan, eller varför inte svart/vit???. Var iaf jätte kul att få fota en sån söt fralla :)
                                                       SKILLA
 
 

You are always in my thoughts


Friendship

En av de finaste själar jag mött. Min fina flatcoated retriver LOTUS. Han lämnade mig för ett tag sedan efter en hastig sjukdom. Men för alltid kommer han ha en speciell plats i mitt hjärta.
 
 
 

Inte utan min Napp

En liten bildserie på min son Leon. Han var så rolig då han först ville stoppa bort sin napp i jackfickan för att sekunden efter bli så arg och ledsen utan den och när den äntligen var i munnen igen så sken han upp. Snacka om snabba humörsvängningar, dessa nappar :P SÖTTROLLET :)

Hey Little Kitty

Fotade min systers fina katt. En Somalie (tror jag rasen heter?) Han är en charmig kille som heter PAN :)

And the raindrops just keep on falling


Gissa hur mycket jag tycker om dig

Jolin med sin lilla kompis Poppy. En härlig syn att se, två kompisar. En vän som alltid lyssnar till allt hon har att berätta :)
 

Greatest Love of all

Min söta dotter Jolin fick en vacker höstdag att bli ännu finare. Den största av alla kärlekar är den till sina barn.
 

Följ min blogg med Bloglovin


Camilla Foto

Välkomna.
Jag har tidigare skrivit bloggen mammatrollboll.blogg.se
Då jag har kännt att det personliga skrivandet blivit för tungt och jag har tappat orken så skapar jag nu min blogg
där FOTO kommer vara det mesta fokuset. Säkert får ni följa mig lite personligt också.
 
Jag har alltid varit intresserad av foton och att spara minnena och händelsen i ett fotografi.
Jag fick min första systemkamera för ca2år sedan, en Canon eos 1000D. Den är fortfarande min bästa vän :)
Många är önskningarna på avd jag skulle vilja uppdatera kameraväskan med men idagsläget så är det endas standardobjektivet och ett objektiv med lite längre zoom som hänger med.
 
Jag började fördjupa mig i foto för ett tag sedan. Det kom att bli en bra fokus i mitt liv då jag har jobbat mot en depression och ångestproblematik. Foto har hjälp mig och gett mig energi att klara av att se det fina i världen.
Idag så läser jag en fotokurs och planerna är att fortsätta med fler, högre nivåer.
Jag arbetar nu ett tag framöver med ett jobb åt kommunen där jag bor. Där kommer jag fotografera till deras hemsida, blanketter och andra "kommunsaker" :P
Det är bla. byggnader, miljöer, händelsebilder och en del porträtt. Mitt första "riktiga" fotografjobb :)
 
Jag hoppas att kunna utveckla mitt fotande. Bli bättre och kasnke kunna ha foto som ett sido/hobbyarbete eller allra helst som arbete.
 
Jag hoppas ni kommer gilla bloggen. Var berdd att scrolla för här kommer det vara mycket bildregn :)
 
Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


>