Tjuvstartar och nystartar

Har varit tyst här idag. Jag har haft det fullt upp med lite julpysslande faktiskt. Jolin och Leon har varit så sugna på julpyntet då grannarna startade för flera veckor sedan :P Nu så blev det en tjuvstart 2dagar innan advent och det godkänner jag väl.
Men jag smider faktiskt på en annan sak också som har lite med fotandet att göra :)
En sneak peak på det ser ni här :)
Förhoppningsvis så ska det mesta börja ta form till imorgon. Då är det bara ett steg kvar till mitt första mål som jag hoppas nå :))

Rött och sött

Lite bilder på mina glada tomtenissar :)

Små tomtar

Då man fotar barn kan bilderna verkligen bli lite varierande som den här nedan :P
Det här får bli en liten sneak peak på min "tomte fotografering" med barnen.
Årets julkort kanske :P Leon var verkligen med på noterna här och Jolin var i drömmarnas trädgård tror jag, hihihi
Men så kul med dessa bilder, dom man kommer ihåg mest sedan. Ögonblicksbilderna :)
 

Vovve modell

Zooki fick prov sitta modell innan jag skulle fota Jolin och Leons lilla julhälsnings bild :)
En super fin modell tycker jag :))

Action

Igår så hade jag träff med hundgruppen jag håller i. Vi höll till vid en agilitybana/hundskola som vi fått lov att låna.
Det var en massa busiga vovvar som hade jätte roligt ihop. En trevlig dag :)
Jag försökte fota de vilda busarna som sprang runt. Tyvär var det lite för mörkt av det dåliga vädret och skymningen så jag var tvungen att ha ganska hög ISO då jag inte kunda ha så lång slutartid (hundarna rörde sig ju så fort) Jag gillar inte att använda så mycket ISO men, men. Blev ju söta vovvar på bild iaf :) Och kul var det att få se dom in action :))

En LJUS fototriss

Nu blir det ett litet dubbelinlägg då jag nyss la upp hela serien från min senaste fotografering av LJUS men jag ville göra min medverkan i veckans FOTOTRISS rätt så gör ett inlägg med en riktig TRISS.
 
Veckans tema i FOTOTRISS var LJUS. Denna vecka är man även med och tävlar om presenkort från COOLSTUFF
Min triss var lite "stilleben" inspirerad. Iden fick jag av de gammla 1800 tals böckerna som jag fann i mitt förråd. Tyckte skenet från ett ljus fångade upp stämningen i de gammla biblarna bra. Så det fick bli min tolkning av trissen :)

1800 talet

Lite bilder jag tog igårkväll. I brist på ljuset ute då mörkret kommer fortare och fortare så fick det bli LJUS inne :) Böckerna är riiiktigt gammla biblar ända från 1800talet. Tänk så mycket vackrare böcker var då, inga pocket format då inte.

Fototävling

FOTOTÄVLING- Tema NATT

Fototävling.nu har tävlingar med olika teman. Denna månad var det tema natt. Första gången jag någonsin skickar in någon av mina bilder till en fototävling men jag tänkte vara med och pröva lyckan :)

Har en del nattbilder men det slutade med att jag valde den senaste jag tog på kolbäcksbron.

Kika på tävlingenHääÄääR och håll gärna era tummar och tår för mig :)


Mitt i Naturen

Skogspromenad med Zooki idag.
Söt monstret fortsätter växa. Minst 1cm på benen varje dag tror jag :P
Nu är det äntligen helg igen. Veckorna flyger ju förbi :) 
Ha en trevlig helg allesammans!
 
 
 

Tumbs Up

Jolin blev 4år denna onsdag. Prinsessan hade önskan om en rosa tårta så det blev det såklart, hela dagen var mestadels rosa. Förutom en liten mini polis i blått :)
En liten glimt av dagen. Tumbs up till kanonglada barn :)
 
 

En G(r)oding

Tiden går fort när man har roligt. Och vi har ju haft väldigt kul här hemma nu då Jolin har kalasat två dagar i sträck och mer ska det bli :) Hon var så nöjd för när hon idag blev uppvaktad en gång till så sa hon till sin farmor att "jag har det så bra för jag fyller år flera dagar" :P
Har såklart ett inlägg på gång med den 4 åriga princessan men har inte riktigt hunnit med att göra det färdigt.
Ikväll får ni nöjja er med den här G(r)odingen istället :)

bridge over troubled water

Promenad med Zooki vid umeälven. Skön paus efter en massa födelsedags shoppande åt min tjej som fyller 4år imorgon :)  Älven var som en spegel så jag kunde inte låta bli att fota lite. Har fotat  mycket "vy bilder" nu på slutet. Men är kul att pröva lite olika objekt :)
Och här är bron i light painting version ;P

Nallebjörnen

Man kan ju inte få nog av henne.
Min lilla nallebjörn.
Zooki

Reach for the sky

3 bilder till FOTO-triss tema denna vecka LINJER

Ta bilden nån gång!

En bild till från igår. Lite testing, testing :)
Fredrik fick mycket motvilligt ställa upp som modell :P Försökte ge han lite directions men haha, ja bilden blev som nedan. Istället för känslan "ensamhet" som jag ville få fram genom att fota såhär så blev det känslan "Ta bilden nån gång!" :P
 Det var ju inte den perfekta platsen eller en särskilt sammarbetsvillig modell haha :P. Jag står dessutom (eftersom jag inte hade stativet) och hänger med kameran på en sån där askkopp som sitter på lampstolparna luktade äckel fimp, urk :S Men jag fick prova lite iaf. Hoppas jag kan visa upp den tänkta bilden någon gång. Får bli ett nytt försök under ett mer planerat tillfälle :)
 

Björkarnas stad by night

En promenad i staden då mörkret sakta har lagt sig.
Hade kameran och försökte mig på att fota lite. Var lite dimma så det blev inte så klara och skarpa bilder som jag hoppats. Ett stativ hade även behövts med de långa slutartiderna också men jag orkade inte bära det. Hade Zooki med för att socialträna henne också så mitt klumpiga stativ fick va hemma. Hon är super duktig förresten min lilla 4foting :)
Några bilder över Umeälven, aldeles färska direkt från kameran.
Nu ska jag försöka värma mig lite, jag fryser ju både fingrar och näsan av mig då jag är ute trots massor av fleece lager och vantar. Brrrr.... Hur ska jag överleva i vinter :S

FYRA

Vad tiden går fort ibland. Min dotter Jolin fyller 4år om ett par dagar! Känns som dom åren bara sprang iväg, kan tänka mig att 4år till går lika fort. Det är så roligt att se dom växa och se en liten personlighet utvecklas :) Men samtidigt vill man trycka paus och hålla dom kvar en stund extra och bara va i stunden.
Nu ska jag iväg och fixa med några rosa, extremly, princessiga paket. Önskelistan som hon klippte och klistrade ihop ur en katalog var som ganska enfärgad :P
 
 

Beautiful Life

En impulsiv fotning.
Hade kameran med mig ut idag men fann som ingen ispiration. Den kom sen då jag fick en liten bild i huvudet. Drog fram ett lakan som jag kastade ett av mina halsband på.
Inget märkvärdigt, kanske lutar det  lite åt "stilleben" hållet. Försökte få en lugn känsla i bilderna iaf.
Resultet blev såhär.

Rockart

Näsåker. En liten bild över "Nämforsen". Bilden är tagen sett från "Rockart- hällristningsmuseum" (tog ett tag innan jag förstod varför det hette just Rockart eftersom jag tänkte på annan slags rock, hihi :P)
Jag besökte stället då min bror jobbade som guide där. Jääätte vackert ställe och det var som rogivande att promenera runt där.

Studio Fotografering

Studiofoto var grymt kul. Ganska mycket man ska tänka på också. Det är inte bara att ställa sig framför en vit bakgrund direkt utan mycket med ljussättning och inställningar. Jag har ju fotat mest djur och natur hittills men skulle vara så kul att ha en egen studio. Får hoppas vägen bär dit kanske.
Ville ju visa er mitt allra första riktiga studiofoto som blev på Sara (hoppas de är Ok att jag publicera det annars kan jag plocka ner de)
Och igen, Medborgarskolan är  så himmla bra och roligt att få läsa på. Rekomenderas, och dom har ju verkligen ett brett kursutbud. Finns nått för alla.

Wake up sleepy head

En stressam dag till en början. Kan inte bli annant än stressigt då man lyckas försova sig en heeel timma :S  
Men sen så har jag haft riktigt trevligt med några fina tjejer och vovvar. Jag och Zooki fick hänga med på en rallylydnads kurs och se vad de pysslar med där. Vi fick testa lite också och hon är ju bara super duktig tjejen min :)
Rallylydnad verkar ju bara kul så det kan nog va något som vi fortsätter med.
 
Nu ska jag packa kameran och åka iväg på lite studiofotografering. Det kommer bli riktigt kul tror jag.
 

To Love beauty is to see light

Inte riktigt nöjd med bilderna men jag bjuder på det. Jag blir nog aldrig nöjd eftersom jag är så självkritisk.
Har inte hunnit va ute och fota något på ett par dagar. Dagarna går så fort och jag har mycket fokus på andra saker nu också. Lite spännande saker som involverar fotandet, säger inget säkert ännu så jag håller er på halster lite :)
Sen så är jag lite uppslukad av Zooki och det som händer kring henne. Imorgon ska vi åka och kika på när en vovve kompis till Zooki tränar rally lydnad. Få se om det är något för oss också.
Har även fotokursen imorgon och då ska jag testa på att jobba i studio, det blir riktigt spännande :)
Meeen, jag ska se om jag inte hinner med att fota litegrann  för mig själv också.

A dog will always be there at the end of a bad day


Movement

FOTO-TRISS den här veckan handlade om RÖRELSE. Hur tolkar du ordet rörelse?
Jag satt först och tänkte på mycket olika saker. Både hundar, hästar, fjärilar, grodor vatten och ljus men i slutändan så fick min dotter stå för temat.
Jolin som oftast är i RÖRELSE då man ska fota henne :)

Cleaver as a fox

Är så glad att min man har lyckats rädd en massa bilder från vår förra kraschade dators hårddisk :)
Var massor av bilder på våra barn och en massa minnen. När den gick sönder så var jag så ledsen Och inte nog med att datorn kraschade så gick ju även den externa hårddisken vi hade sönder. Så allt var borta.  Men nu är en del räddat. Viktigast är ju bilderna på barnen. Dom går ju inte att få tillbaka.
Nu kommer jag då att skriva ut bilderna oftare och bränna alla bilder på enskilda skivor också och spara för tekniken litar jag då inte på.
Några bilder jag äntligen fick tillbaka var dessa
 

Arkivet

 
Lite bilder från i sommras på min fina änglahund Lotus (flatcoated retrivern). Han hade fint tjejbesök här och dom promenerade runt som ett sött kärlekspar :) Så fina <3
 

Vänskap

Fick snabbt en bild ide i huvudet och Zooki fick va med. Det blev inte en tekniskt perfekt bild då jag gjorde det i all hast  mest för skojs skull men ville lägga upp den iaf för min lilla sötis Zooki var så fin. Kolla in Puppy Eyesen! Och budskapet går ju inte att missa ;) Tror ni alla vet att jag älskar fluffiga 4benta vänner :)

Blue

Idag hann jag testa på något som jag funderat på ett tag.
Det är ett första försök så resultatet är väl sisådär. Måste öva lite mera tror jag. Men tänk vad roligt det är att leka med lite vatten och karamellfärger :)

Fredrik

Jag och Fredrik var ute häromdagen och då fick jag faktiskt ta några bilder på han, vilket inte brukar va så lätt annars :P
Var himmla fint ljus med dimman på vattnet och solen som lyste :)
 

Sunset by the lake

En super fin promenad igår då solen sakta gick ned. Det var så fint vid Mullsjön så jag och Zooki stannade och fotade lite grann.
(Jag hoppas bilderna är som dom ska i propotionerna och så eftersom jag haft problem med uploaden på blogg.se, det har bara krånglat och bilderna har bytt strl, blive utdragna m.m????)
 
 
 

Let the rain sing you a lullaby.

Redigerings marathon är vad jag har haft idag. Pjuh!  Har plöjt mig igenom mer än hälften av alla bilder som jag ska göra åt kommunen. Allt som jag har fotat hittills är så gott som klart så då är det en del kvar som jag ska ut och fota och några porträttfoton och gruppbilder som jag måste boka in. En del gjort men en hel del kvar också.
 
Men jag hann iaf stanna bilen och fota lite påväg hem idag. Får se när jag hinner titta på dom, inte ikväll iaf. Är såååå trött nu så nu blir det ett avsnitt av super spännande serien "Homeland" och sen god natt.

They will say you are on the wrong road, if it is your own.

 
 
 
 
 
 

Tallbergsbroarna

Den gammla tågbron i Tallberg är väldigt fin. Jag stannade av och skulle fota lite där idag då jag lix var ute och körde för att göra bort lite av kommunens fotojobb.
Tyvär var vädret inte det bästa, grått, tät dimma och jag hann bara ta kring fem bilder så började det regna. Men jag ska åka dit igen och hoppas få en riktigt bra bild.

I wish I had some zoom

Hade maassor av små fåglar i trädgården idag (sidensvansar?)
Passade på att försöka få något bra kort på dom.
 ÖNSKAR verkligen att jag hade ett mycket bättre objektiv till kameran.
Mitt duger ju inte till att Zooma särskilt bra alls.
Men jag kröp och krälade över gräsmattan, gömde mig bakom buskar och träd för att komma så nära jag kunde.
Tur man bor i skogen där ingen ser hur löjlig man kan se ut :P
Har försökt uppdatera headern på bloggen också.
Vet inte om jag blev riktigt nöjd, kan inte sådär jätte mycket om photoshop men jag gjorde ett försök :)

KLICK KLICK

 
Bjuder på de här bilderna trots att jag faktiskt inte blev riktigt nöjd med dom. Ville fånga snöflingorna och frosten men det blev inte som jag hade tänkt mig i slutändan. Ja,ja...man hinner inte fördjupa sig riktigt så mycket då man är ute med barnen. Det är mer KLICK,KLICK KLICK och sen är det över :P
Har en hel del jobb med kommunens bilder nu (lite boring måste jag erkänna ;)) men hoppas jag hinner bege mig ut på liten fotorunda själv snart igen. Tills dess fångar jag det lilla jag hinner när jag är ute.

>